Posted by : burim bekteshi Monday, June 20, 2011

Ështe sëmundje e lëkurës e shkaktuar nga kontaktet e përsëritura të personit të sensibilizuar në sensibizatorë.
7DYHSV6GX6RK 
Shkaktarët e sëmundjes janë kryesisht substancat kimike si: metalet,antiseptikët,dezinficientët,konzervansët,medikamentet,vajrat ndryshme,etj.

Reaksioni alergjik është i tipit IV (celular),me pjesëmarrjen e alergjenit.

Ndryshimet në lëkurë më shpesh vërehen në vendet e kontaktit si në duar.

fazën akute sëmundja paraqitet me eritema,edema,papula,vezikula,bulla,pustula,erozione dhe lagështi,deskuamim deri te shërimi pa sekvela.
Kruarja si shenjë subjektive është shumë e shprehur dhe prezente.

fazën kronike lëkura është e thatë,e infiltruar e vrazhdë dhe e likenifikuar.

Sëmundjet e tjera të ngjashme janë: neurodermitis,dermatofitet,psoriasis,dermatiti detritiv,dermatiti toksik.

Mjekimi bëhet me mjekim të përgjithëshëm,lokal dhe fizikal.
Vendos ne Facebook

Leave a Reply

Ju lutemi, shkruani shqipe standarte, ndajini idete ne paragrafe dhe jini te qarte.
Komentet që përmbajnë fyerje, urrejtje racore, fetare dhe kombëtare, si edhe çdo lloj jotolerance,
NUK DO TË PUBLIKOHEN!!!

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Abonohuni me e-mail

Shkruani e-mailin tuaj:

Mundësuar nga FeedBurner

Rreth Autorit

Unë jam Burimi, themeluesi i blogut Burim Bekteshi.Absolvent në Fakultetin e Mjekësisë,UP.
Më ndiçni në Twitter ose në Facebook
Powered by Blogger.

- Copyright © 2013 Burim Bekteshi -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -